Idegen paleo receptek

Ezen az oldalon olyan receptek linkjeit helyeztem el, melyek más, magyar gasztrobloggerek oldalaraira mutatnak.

Számtalanszor előfordult már, hogy nézegetve mások oldalait nagyon jó kis recepteket találtam, melyek maximálisan beleillenek a paleo étrendbe. 
Azok, akik még csak az elején tartanak ennek az életmódnak, gyakran befékeznek, hogy "jaj, mit egyek?? Ezt sem lehet enni, azt sem... kifogytam az ötletekből!!!"
Nos, a paleo nem jelenti azt, hogy egyoldalúan kell étkezned, sőt: szinte minden nap lehet egy kis kulináris élvezet :) Gyakran készítek olyan - egyszerű - ételeket, amelyek egy-egy különlegesebb összetevőtől igazi ínyenc falattá válnak és arra gondolunk, hogy egy menő étteremben ezért most biztos egy halom pénzt elkérnének. 
Különleges összetevőn pedig nem feltétlenül kell drága dolgot érteni. 

Álljon hát itt egy folyamatosan bővülő lista, kifejezetten olyan bloggerek oldalairól, akik egyébként nem követik a paleot.

Leves
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával ((Chili & Vanilia)
Céklakrémleves pirított édesköménnyel és gyömbérrel, gránátalmával (Ízbolygó)
  Tejszín helyett használj kókusztejet/krémet, mogyoróolaj helyett kókuszzsírt. Alufóliát ne használj.
Gesztenyeleves (Mandula Sarok)
Gyömbéres paszternákleves (Mandula Sarok)
Paszternák krémleves almával és gorgonzolával (Limara péksége)
  A gorgonzolát hagyd ki, úgyis nagy finom. Esetleg megszórhatod parmezánnal is. A főzéshez pedig elég 8-10 perc.
Thai vörös currys sütőtök krémleves ("Anya, ez isteni...!")

Főétel
  A cukor helyett használj xilitet vagy mézet, az olaj helyett zsírt.
Lassan sült kacsacomb diós-portóis aszaltszilvapürével (süt, főz, Piszke)
Rosé kacsamell gránátalmás balzsamszósszal (Az élet napos oldala)
Teafűvel füstölt kacsamell (Lila Füge)
Kenyérfélék
Zsemle zabpehelylisztből (Anya főztje)
  Cukor helyett használhatsz mézet is, de a xylit nem jó.


Köret
Cimesz (Fűszer és Lélek)
Csípős-édes sült cékla (Chili & Vanilia)
  A cukrot nyugodtan hagyd ki, a balzsamecet anélkül is be fog sűrűsödni.
Fehér rizs: karfiolból (Gitta nyersétel blogja)
Marokkói sült sárgarépa (Hétköznapi Ínyenc)

Édesség
Avokádós csokoládékrém (Mixed Pickles) 
  A tejszínt hagyd ki, esetleg egy kis kókuszkrémmel helyettesítheted.
Banános félgömb (Gourmand Lizard)
 Természetesen mandulaliszttel készítsd. Csokidrazsé helyett pedig inkább aszalt gyümölcsöt tégy bele.
Birsalma-marcipán bonbon (Citromhab) 
 A birsalmasajt és a marcipán is legyen házi készítésű. Recepteket találsz a blogomon.
Csokoládéhab olajjal (Fűszer és Lélek) 
  Porcukor helyett használj xylitet és ügyelj arra, hogy a csokiban minimális legyen a cukor és ne legyen tejszármazék.
Dióvajas bonbon (Kiskanál) 
Gesztenyés-szilvás golyó (Sweet & Salt) 
 A gesztenyemassza szigorúan natúr legyen, a golyókat édesítheted, ha szükséges.
Marcipános fahéjas korong (Gesztenye blogol) 
 A marcipán legyen házi készítésű (a blogomon találsz rá receptet itt), a porcukor pedig készüljön xylitből.
Sütőtökkocka reformosan (Szellem a fazékban)



Lekvárok
Konyakos-mézes hagymaesszencia (Balzsam)
Levendulás szilvalekvár  ("Anya, ez isteni!...")
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...