2012. október 4., csütörtök

Sztracsatella fagyi

A világ leggyorsabb fagyija! 
Na jó, azért elő kell rá készülni, de ha rendszersen tartasz fagyasztott banánt a hűtőben (és ezek után miért ne tennéd), akkor 2 perc múlva már tálalhatod is a fagylaltot.

Előkészület:
Hámozzuk meg a banánt, karikázzuk fel és tegyük be a mélyhűtóbe. Legalább 4 órát fagyasszuk, de még jobb, ha egy éjszakát.

Alaprecept:
3 db fagyasztott banán, karikákra vágva
2,7 dl kókuszkrém (nekem az Ayam a kedvenc márkám)

Sztracsatellás változathoz:
3 kocka min. 85%-os étcsoki (vagy házi csokoládé) apróra vágva
ízesítésként tettem bele 1/2 teáskanálnyi vaníllia pasztát, de el is hagyható

A banánt egy kevés kókuszkrémmel a turmixgépben összetörtjük. Hozzáöntjük a maradék kókuszkrémet és krémesre turmixoljuk. Beleöntjük az apróra vágott csokit, hozzáadjuk a vaníliát, keverünk rajta egyet és már kész is. Tálalható.



Az alapreceptet tetszés szerint tuningolni. Próbáljátok ki a fahéjasat is :)

Jó étvágyat!

Tejérzékenyeknek:  Az étcsoki legyen tejmentes. Egyébként élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: Az étcsoki legyen tej- és szójamentes, valamint minél magasabb kakaótartalmú. Egyébként élvezd az ételt úgy, ahogy van. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...