2011. március 11., péntek

Füstölt lazacos saláta

Pár napja ez volt az ebédünk. Annyira egyszerű saláta, hogy eredetileg nem is állt szándékomban lefényképezni, de olyan szépek voltak a színei, hogy végül mégis megtettem. 

Hozzávalók (2 személyre):
friss bébi spenót
1 csomag füstölt lazac
1 avokádó, megpucolva, magja eltávolítva, vékonyan felszeletelve
néhány darab koktél paradicsom, félbevágva
sajt (nálam mandulás-sárgabarackos kecskesajt)
málnás balzsamecet
olívaolaj

A spenótot egy tálban meglocsoltam a málnás balzsamecettel, jól átforgattam, majd két tányérra szedtem.
Mindegyik tetejére füstölt lazac szeleteket halmoztam, körberaktam félbevágott paradicsomokkal, majd igazságosan elosztottam az avokádót. A salátákra rámorzsoltam a sajtot, meglocsoltam egy kevés olívaolajjal és már tálaltam is.



Tejérzékenyeknek: A sajtot hagyd el.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Lágy sajt helyett használj kockára vágott kemény sajtot vagy hagyd el teljesen.

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Saláták készítésében, Te vagy a legnagyobb!

Alexandra írta...

Ó, ez igazán kedves tőled :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...