2009. október 15., csütörtök

Citromos csirkemell oregánóval és fokhagymával

Megint csirke, megint a hétvégéről.
A csirke mostanság azért olyan "menő" nálam, mert a tejérzékenység miatt kerülnöm kell a marhát és a birkát. Igaz, csirkén kívül még ehetnék pulykát is és kengurut is (na meg halakat), de a csirke olyan jolly jokernek tűnik: könnyebb az elkészítését variálni.
Vagy csak most úgy érzem.
Aztán lehet, hogy majd eljön a hal vagy pulyka korszakom is. Igazából kacsára vágyom, azt kéne venni és néhány receptet kipróbálni... nyam...


De térjük vissza az aktuális receptemre.

Citromos csirkemell oregánóval és fokhagymával


Hozzávalók:


1 citrom
2 ek. oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
2 ek szárított oregánó
2 csirkemell
45 dkg burgonya meghámozva és kockákra vágva

1 nagy répa megtisztítva és karikákra vágva
1 közepes fej vöröshagyma, vékony gerezdekre vágva

A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A citrom héját, levét, az olajat, a szárított oregánót egy kis tálba összekeverjük, hozzáreszeljük a fokhagymagerezdeket.

A csirkemelleket egy tányérra tesszük és az öntet felével jól bekenjük. Kb. 5 percig hagyjuk marinálni.
Közben a krumplit, sárgarépát és a hagymagerezdeket egy tálba tesszük és hozzáadjuk a maradék citromos-oregánós pácot. Az egészet jól összerázzuk, hogy a pác mindenütt érje a zöldségeket.
Egy tepsit vagy kerámiát olajjal kikenünk, beleöntjük a zölds
égeket, majd a tetejére ráültetjük a csirkemelleket. Sóval-borssal megszórjuk az egészet.
Az egészet kb. 30 percig sütjük vagy ameddig az étel
szépen megpirul. Időnként meg kell keverni a zöldségeket.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...