2009. július 7., kedd

Ananászos-currys csirkecsíkok

Aputól kaptam egy új szakácskönyvet és abban találtam az alábbi receptet. Meglepetésemre, ebben az egyszerű szakácskönyvben rengeteg remek receptet találtam.
Ma ezt készítettem ebédre.

Ananászos-currys csirkecsíkok

Hozzávalók:
2 db nagy csirkemell, 2
gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál currypaszta, 2 teáskanál chilipor, 1 evőkanál mazsola, 10 dkg konzerv ananász, 5 dl csirkehúsleves, dióolaj a sütéshez, só

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd közepes méretű darabokra szeleteljük. Az ananászt lecsöpögtetjük.
A serpenyőt felforrósítjuk, majd olajat öntünk az edénybe. A forró olajba dobjuk az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csirkét és közepes hőmérsékleten 6-8 percig sütjük. Ezután 5 dl csirkehúslevessel felöntjük, hozzáadjuk a chiliport, a currypasztát, a mazsolát és az ananászt, majd további 8-10 percen át főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, a húsleves legjava pedig elfő. Az elkészült currys csirkét forrón, basmati rizzsel t
álaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...